Prémiová grilovací pánev z poctivé litiny, průměr 25,5 cm, výška 3,2 cm, dřevěná rukojeť s kovovým očkem na zavěšení.
Podrobné infoZnásobte svůj požitek z dokonalého grilování – grilujte na litinovém nádobí. Grilovací pánev z vysoce kvalitní litiny perfektně rozvádí a udržuje teplo. Litinová grilovací pánev je již vypálená a připravená k použití, takže první vypalování (jinak zvané také seasoning) už provádět nemusíte. Objevte kouzlo grilování na litině a užijte si všechny jeho výhody.
Hlavní přednosti
Kouzlo grilování na litinové pánvi
Znalci a skuteční mistři grilování na grilovací nádobí z litiny nedají dopustit. Maso i ostatní pokrmy, připravené na surové litině, mají neopakovatelnou chuť a aroma. V kombinaci s pečlivou přípravou a kvalitními surovinami mají pokrmy, grilované na litinové pánvi, bohatší a komplexnější chuť. Litinové nádobí je proto oblíbenou volbou mezi milovníky dobrého jídla po celém světě.
Vypalování neboli seasoning
Kvalitní věci si zaslouží kvalitní péči. Vy svou pánev G21 dostanete již vypálenou, takže ji můžete rovnou použít. Vypálením získá povrch pánve speciální nepřilnavou vrstvu, která chrání litinu před rezivěním, zajišťuje nepřilnavost pánve a zvyšuje chuťový požitek z připravovaných jídel.
Další vypálení po čase už je na vás. Nejde o nic složitého, nebojte se. Potřete pánev rostlinným, nejlépe řepkovým nebo arašídovým olejem. Olej na pánvi rozleštěte papírovou utěrkou a následně dejte pánev na rozpálenou plotýnku, do trouby nebo na rošt grilu a vypalujte ji alespoň 1 hodinu.
Důležité upozornění: Před vypalováním v troubě z pánve odšroubujte rukojeť, zabráníte tak jejímu poškození.
Seasoning vám tak vytváří na pánvi tvrdý ochranný povlak. Když se tuk zahřívá, váže se na kov a na sebe v procesu zvaném polymerace, protože se tuk přeměňuje na formu plastu. Po nanesení dostatečných se vytvoří tvrdá patina, která chrání kov a má nepřilnavé vlastnosti.
Čím častěji pánev používáte, tím lepší chuť pokrmů získáte
Nejjednodušší způsob, jak o pánev správně pečovat a zlepšovat její vlastnosti, je používat ji. Kdykoli grilujete steak, dusíte zeleninu nebo třeba pečete koláč, přidáváte na pánev vrstvy vypečeného tuku a oleje. Ty se průběžně vypalují a zlepšují ochrannou vrstvu. Pánev tak používáním a správnou péčí získává jedinečný povrch.
Po použití pánev omyjte horkou vodou, očistěte bambusovým kartáčem a vytřete do sucha.
Specifikace
Obsah balení
1× litinová pánev na grilHledáte příslušenství k produktům ve vašem košíku?
Je vám k dispozici v této nabídce.
Diskuze
Položit otázkuSkrýt