Obdélníkový masivní špalek o rozměrech 40 × 30 × 6 cm z bukového dřeva je ideálním doplňkem pro porcování masa i krájení zeleniny a dalších surovin. Vyrobeno v ČR.
Podrobné infoKaždý správný kuchař ví, že správně naporcovat maso je pro přípravu pokrmu základ. K porcování masa potřebujete dvě pomůcky, na jejichž kvalitě skutečně záleží. Ostrý nůž nebo sekáček a kvalitní dřevěný porcovací špalek.
Hlavní přednosti
Špalek na maso G12 – nejlepší volba pro porcování
Porcování masa nebo krájení zeleniny i tvrdých surovin na dřevěné masivní desce je šetrné k nožům i sekáčkům na maso, dřevo netupí jejich ostří. Porcovací špalek využijete i při naklepávání masa paličkou. O kvalitním provedení špalku na porcování masa o velikosti 40 × 30 cm svědčí i jeho tloušťka 6 cm.
Bukový špalek na porcování je sázka na jistotu
Dřevěné špalky na maso se vyrábějí z různých druhů dřeva, my jsme při výrobě porcovacího špalku G21 použili dřevo bukové pro jeho skvělé vlastnosti.
Na rozdíl od dřeva dubového v sobě bukové dřevo nemá hořkost, která by se mohla přenést na potraviny, ani se nedá tak snadno znečistit a zabarvit, jako je tomu například u dřeva jasanového nebo lipového. Bukový porcovací špalek je chuťově neutrální, tvrdý a odolný i správně hutný.
Jak pečovat o dřevěné špalky na maso
Aby vám porcovací špalek vydržel co nejdéle, nemyjte jej v myčce ani nečistěte saponáty. Při správné péči budete mít špalek na porcování masa v perfektním stavu i bez použití chemie. Stačí, když jej po každém použití opláchnete a necháte oschnout, krájecí desku můžete také vyčistit citronovou šťávou nebo octem. Dobré je dřevěný špalek čas od času naolejovat rostlinným nebo minerálním olejem, aby dřevo nepřesychalo.
Specifikace
Hledáte příslušenství k produktům ve vašem košíku?
Je vám k dispozici v této nabídce.
Diskuze
Položit otázkuSkrýt